Tehnopolis

Utorak, 10.10.2023.

21:01

Predstavljen je novi, tanji i skuplji PlayStation 5 VIDEO

Sony je zvanično predstavio nove modele PlayStation 5 konzole.

Izvor: B92

Predstavljen je novi, tanji i skuplji PlayStation 5 VIDEO
Foto: Shutterstock/Hopix Art

U pitanju su modeli koji imaju odvojive čitače Blu-ray diskova, a tu će i dalje biti dva modela - jedan sa čitačem diska i Digital Edition bez čitača, ali će moći da mu se doda čitač za 120 evra.

Novi PlayStation 5 modeli biće 30% manji od prethodnih, i imaće četiri bočne stranice. Takođe, PS5 Slim modeli dolaziće u paketu samo sa postoljem za horizontalni položaj, dok će se postolje za vertikalni položaj prodavati za 30 evra.

Fotografije konzola možete pogledati ovde.

Jedina funkcionalna promena spolja je dodatni USB-C ulaz na prednjoj strani uređaja, dok je spreda uklonjen dosadašnji USB-A ulaz. Snaga ostaje ista, ali će SSD imati nešto veći kapacitet - 1TB umesto dosadašnjih 825GB.

Kada su u pitanju cene, PS5 sa Ultra HD Blu-ray diskdrajvom košta 550 evra, dok PS5 Digital Edition ima cenu od 450 evra.

Pomenuti PlayStation 5 modeli će se u prodaji naći od novembra ove godine, a biće dostupan kod određenih prodavaca. Ovi modeli će zameniti dosadašnje, tako da se trenutni prodaju samo do isteka zaliha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: