Poznato kada bismo mogli da dobijemo Windows 12

Sledeća verzija Windows operativnog sistema je pri kraju i očekuje se da će uvesti Microsoft u novu eru AI računarstva.

Izvor: B92, Tech Spot
Podeli
Foto: Shutterstock/Wachiwit
Foto: Shutterstock/Wachiwit

Prema nedavnom izveštaju kineskog finansijskog lista Commercial Times, Windows 12 će biti objavljen sledećeg leta, tačnije, u junu 2024. godine. Ovaj rok, čini se, prognoziran je zbog izjava predsednika kompanija Quanta i Acer, koji su gostovali na Tajvanskoj izložbi medicinske tehnologije 30. novembra.

Pojačano trošenje na generativnu AI (1,37 milijardi dolara u 2022) primetio je predsednik Quante Lin Baili, i dodao "kada stigne Windows 12, očekuje da će se računari sa veštačkom inteligencijom pojavljivati jedan za drugim".

Džejson Čen, izvršni direktor kompanije Acer, misli slično, ali nije uveren da će računari sa veštačkom inteligencijom postati hit preko noći. Umesto toga, istakao je da će biti potrebno vreme da se ponašanje kupaca prilagodi onome što je u ponudi.

Datum lansiranja operativnog sistema Windows 12 sredinom 2024. godine je u skladu sa ranijim glasinama o ovoj temi.

Još u oktobru, Intelov finansijski direktor Dejv Cinsner pomenuo je "osveženi Windows koje se očekuje sledeće godine". Takođe je rekao da ovaj proizvođač čipova veruje da će "osveženje učiniti sledeću godinu dobrom za poslovanje na strani klijenata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.