Podlegli Trampovom pritisku?: Povlače nasilne igre sa rafova, ali ne odustaju od prodaje oružja

Prošle nedelje smo bili svedoci stravičnih scena širom SAD, gde je u masovnim pucnjavama ubijeno preko 30 ljudi, a na desetine ranjeno. To je dovelo do usijanja u američkoj javnosti...

Izvor: B92, play.co.rs
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/londondeposit
Ilustracija / Foto: Depositphotos/londondeposit

Pročitajte još:


I dok većina vidi problem u dostupnosti oružja, jedan deo, računajući i šefa države Donalda Trampa, je i video igre stavio među krivce, govoreći da glorifikuju nasilje.

Izgleda da su neke kompanije "pale" na ovo, pa su u želji da izbegnu potencijalne negativne PR momente, rešile da se na kratko udalje od video igara.

Čuvena TV kuća ESPN, najpoznatija svetska sportska medijska agencija, trebalo je da na svom drugom kanalu prenosi Apex Legends turnir, X Games Invitationl, ovo vikenda, ali je prenos uklonjen iz programa i umesto toga stavljene reprize nekih emisija.

U ESPN kažu da je ovo urađeno kako bi se "poštovale žrtve", iako ne vidimo kakve veze ima Apex Legends turnir sa masovnim pucnjavama u El Pasu i Dejtonu, tako da ovo više deluje kao politička odluka.

Pored njih, i popularni lanac prdavnica Volmart je preuzeo slične poteze, i prema više izvora, zaposleni su dobili instrukcije da uklanjaju plakate, reklame i druge predmete iz oblasti zabave, koji mogu imati veze sa nasiljem, bilo da su video igre ili filmovi u pitnaju.

Volmart je ipak malo više uključeniji u situaciju, jer su se ubistva dešavala u njihovim radnjama, ali ovo svakako neće da reši taj problem.

Licemerje Volmarta se vidi po tome što ista kompanija prodaje i oružje u svojim radnjama, a nedavno su izjavili da neće promeniti politiku prodaje oružja, i pored masovnih ubistava u njihovim prodavnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.