Tehnopolis

Nedelja, 24.12.2023.

09:36

PlayStation 5 se prodaje skoro tri puta bolje nego Xbox

Analitičari kompanije Ampere Analysis procenjuje da je Sony PlayStation 5 konzola premašila prodaju Xbox Series X/S konzola u srazmeri gotovo tri naprema jedan, tokom ove godine.

Izvor: B92

Default images
Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Sony je polagao i još uvek polaže velike nade u svoju PS5 konzolu. Kompanija se nada da će ove godine isporučiti 25 miliona konzola i da će na kraju nadmašiti prodaju koju je imao PS4, sa 117,4 miliona prodatih primeraka.

Podaci pokazuju da je skoro na polovini tog puta, pošto je nedavno objavljeno da je kompanija prodala preko 50 miliona PS5 konzola.

S druge strane, Microsoft se ponovo nalazi u problemima kada je u pitanju osvajanje tržišta. Procene analitičke kompanije Ampere Analysis pokazuju da je Microsoft prodao 7,6 miliona Xbox Series X/S konzola tokom 2023. godine, u poređenju sa jakih 22,5 miliona prodatih PlayStation 5 konzola.

Brojke pokazuju da je PlayStation nadmašio Xbox po prodaji tokom ove godine, u odnosu gotovo tri naprema jedan, a prodaja PS5 uređaja je porasla skoro 65% u odnosu na prethodnu godinu.

Potrebno je istaći da se ovde radi o procenama, a ne o potvrđenoj prodaji. Direktno i tačno poređenje nije moguće, jer Microsoft ne navodi tačnu prodaju Xbox serije u svojim izveštajima.

Međutim, kompanija je slučajno otkrila tržišni udeo Xbox Gen9 konzola na nedavnom BIG Festivalu u Brazilu, a slajd pokazuje da je zaključno sa julom 2023. godine prodato više od 21 milion Xbox Series X/S konzola.

U poređenju s tim, tokom sličnog perioda je Sony isporučio 38,4 miliona PlayStation 5 konzola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: