Ovo su Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro

Iako će svi detalji biti poznati na jesen, Google je objavio prve informacije o novim Pixelima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2021.

23:23

Default images

Objavom da će njihove telefone ubuduće pogoniti njihovi "Tensor" čipovi, Google je objavio i prve detalje o telefonima u kojima će ovaj čip debitovati. Tako smo saznali kako će izgledati Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Najuočljivija novina biće novi sistem kamera zajedno sa ispupčenjem za njih, po mnogima inspirisano Nexusom 6P. Pixel 6 Pro imaće 3 kamere, među kojima će jedna biti sa četvorostrukim optičkim zumom, a Pixel 6 imaće istu postavku kao Pro, ali bez kamere koja može optički zumirati. Imajući u vidu da su kamere na Pixelima često bile superiorne ili bar u rangu najskupljih telefona iz oba tabora, ali sa slabijim hardverom, biće zanimljivo videti kakve će fotografije praviti Pixel 6, a naročito Pro. Prednja kamera biće izrezana na sredini ekrana, koji će na 6 Pro biti 6.7 inča, QHD+ rezolucije sa osvežavanjem od 120Hz. Pixel 6 imaće ekran od 6.4 inča, FHD+ rezoluciju i osvežavanje od 90Hz.

Okvir Pixela 6 Pro biće od sjajnog, a na "običnoj" šestici od matiranog aluminijuma. Pixel 6, naravno, stići će sa Androdom 12 koji donosi i Material You, Googleov novi dizajn jezik.

Glavna tema prve objave ipak je Tensor, Googleov čip koji će biti ugrađen u Pixele 6. Kao što se može pretpostaviti (ime potiče od Googleove opensource bibiloteke za mašinsko učenje TensorFlow), Tensor čip obilovaće mogućnostima za mašinsko učenje i veštačku intelgenciju na uređaju, koje Google ističe kao ključne za iskustvo koje će novi Pixeli doneti. Drugih detalja o čipu poput jezgara, memorije ili proizvođača za sada nema, doduše, Google ističe da će Tensor uz ML/AI mogućnosti imati i poboljšani nivo bezbednosti.

Šta će sve to tačno biti ipak ćemo morati da sačekamo do jeseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: