Tehnopolis

Četvrtak, 15.02.2024.

10:47

Ova unapređenja su spasila Google Maps

Google je u nečemu bio veoma uspešan tokom 2023. godine, kada je u pitanju Maps servis.

Izvor: B92

Ova unapređenja su spasila Google Maps
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Google Maps predstavlja veliki izvor informacija i podataka na koje se oslanjaju mnogi korisnici. Upravo ovo servis čini i vrednom metom za prevarante, spamere, lažne recenzije i kritike, što dovodi do konstantne borbe Google-a sa zlonamernim akterima.

Google ipak veruje da, uz pomoć veštačke inteligencije (AI), iz ove bitke izlazi kao pobednik. Kompanija je objavila kakav napredak u segmentu mašinskog učenja je ostvaren kako bi se poboljšao Google Maps tokom 2023. godine.

Google već dugo koristi mašinsko učenje kako bi otkrio lažne recenzije, ali sa nadogradnjom tokom 2023. kompanija kaže da je uspela da ukloni 45% više lažnih recenzija i ocena svog servisa za mape u odnosu na godinu dana ranije.

Novi algoritam je to postigao tako što radi brže i ima duži raspon kako bi se primetile neregularnosti. Pored toga, kompanija je tužila neke veće prevarante tokom 2023.

Očekuje se da će tokom 2024. Google biti još uspešniji sa svojim automatizovanim alatkama u borbi protiv prevara i spama na Maps servisu.

Google uvek mora da obezbedi mogućnost borbe protiv netačnih tvrdnji. Sa 20 miliona doprinosa dnevno za Google Maps, verovatno će biti i lažno pozitivnih rezultata. Baš kao i kada moderira Play prodavnicu, Google mora da se uveri da je moguće da ih identifikuje i ponudi rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: