Tehnopolis

Četvrtak, 09.11.2023.

10:30

OpenAI potvrdio: ChatGPT nije radio zbog DDoS napada

ChatGPT servis, kompanije OpenAI, ima problema sa radom poslednja dva dana.

Izvor: B92

OpenAI potvrdio: ChatGPT nije radio zbog DDoS napada
Foto: Daniel Chetroni / Shutterstock.com

Nakon jučerašnjih problema, kada nije radio 90 minuta, ChatGPT je i danas ponovo "pao" pa ne radi korisnicima širom sveta.

Iz kompanije OpenAI su istakli da su u poslednja dva dana bili mete DDoS napada, koji su uticali na rad API-ja i ChatGPT servisa.

Iako iz kompanije zvanično nisu potvrdili odakle stižu ovi napadi, odgovornost za njih je preuzeo Anonymous Sudan. Razlog je trenutna situacija oko Izraela i Palestine.

Hakerska grupa je potvrdila da je tokom napada koristila SkyNet botnet.

Korisnici su juče i danas tokom prestanka rada dočekani porukom "ChatGPT is at capacity right now" ili porukom o problemu prilikom logovanja.

OpenAI je juče istakao da je ispravka implementirana, ali danas su se problemi ponovo pojavili i korisnici ne mogu da se uloguju i koriste servis.
Foto: B92.net / Printscreen
Sajt DownDetector ponovo prijavljuje probleme sa kojima se korisnici suočavaju, najviše kada pokušavaju da se uloguju preko mobilne verzije servisa.

OpenAI je pre nekoliko dana najavio napredniji AI model za ChatGPT, koji je pametniji, brži i ažuriran novijim podacima. U pitanju je GPT-4 Turbo, a najavljena je i platforma koja omogućava svima da kreiraju svoju verziju četbota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: