Tehnopolis

Nedelja, 09.07.2023.

12:15

Nintendo Switch se rekordno prodaje, a jedan od razloga je i nova Zelda igra

Više od šest godina nakon što je konzola prvobitno lansirana, Nintendo Switch je upravo postavio još jedan prodajni rekord.

Izvor: index.hr

Nintendo Switch se rekordno prodaje, a jedan od razloga je i nova Zelda igra
Foto: Alexander_Evgenyevich / Shutterstock.com

Prema Nikkeiju, Nintendo je prodao više uređaja u junu 2023. godine nego u bilo kom prethodnom junu otkako je konzola objavljena pre nekoliko godina.

Tačnije, Nikkei izveštava da je Nintendo prodao 380.000 Switch uređaja u junu. To je 68% više nego što je Nintendo prodao tokom juna 2022. u Japanu.

Lansiranje The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom pomoglo je prodaji

Nema sumnje da je nedavno lansiranje The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom pomoglo prodaji. Još jedan element koji je mogao da pomogne u povećanju prodaje bio je Nintendo Direct u junu, gdje je kompanija pokazala niz dolazećih naslova kako bi podstakla ljude na kupovinu.

Iako je prodaja Nintendo Switcha možda porasla u Japanu tokom juna 2023. u poređenju s prethodnom godinom, u čitavom svijetu Nintendo predviđa da će prodati manje konzola tokom ove finansijske godine u poređenju sa prošlom, piše GameSpot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: