Mi postaje Xiaomi, a Xiaomi postaje Mi

Xiaomi je rešio da ukine svoj prepoznatljiv Mi brend telefona i 15. septembra predstaviće nešto novo.

Tehnopolis

Izvor: B92, Xda-developers

Utorak, 24.08.2021.

11:35

Mi postaje Xiaomi, a Xiaomi postaje Mi
Foto: Profimedia

Broj jedan proizvođač pametnih telefona odlučio je da ukine Mi naziv i kompanija smatra da ovo neće uticati previše na njihovu trenutnu situaciju.

Žele da naprave bolju šemu imena i da pametne telefone odvoje od ostatka ponude, pošto je kompanija aktivna i raste i u ostalim segmentima.

Kada su najavili novi model telefona Mix 4, već su tada potajno najavili da Mi naziv neće biti deo naredne serije, ali retko ko je slutio da će skroz izbaciti Mi brend.

Što se tiče naziva, ostaće Xiaomi, Redmi i Pocophone, a sada je pitanje šta će to predstaviti 15. septembra (14:00).

Priča se o Xiaomi 11T seriji, novim Redmi uređajima i još po nekim stvarima...

Jedno je sigurno – Mi brenda telefona više neće biti i Xiaomi će sada morati da menja i logo koji je nedavno dobio redizajn. Posle 10 godina, od kada je Xiaomi Mi 1 predstavljen, Mi odlazi na nove stranice istorije.

Kako se navodi, Mi će biti ime kompanije, dok će od sada Xiaomi biti serija telefona.

Zanimljiv izbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: