Tehnopolis

Četvrtak, 07.12.2023.

12:32

Meta uvodi novu enkripciju na Messenger: "Čak ni mi nećemo znati šta je poslato"

Kompanija Meta saopštila je da će uvesti podrazumevano šifrovanje za lične pozive i poruke preko aplikacije Messenger tako da "niko, uključujući Metu, ne može da vidi šta je poslato ili rečeno".

Izvor: Tanjug

Meta uvodi novu enkripciju na Messenger:
Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

U pitanju je veliko ažuriranje uslova privatnosti koji podsećaju na drugu Metinu aplikaciju WhatsApp, prenosi CNBC.

Šefica Messengera Loredana Krisan je u propratnoj objavi na blogu kompanije dodala da će biti potrebno neodređeno vreme da se obavi šifrovanje svih ćaskanja.

Korisnici su 2016. godine dobili mogućnost da izaberu da li žele da zaštite svoju komunikaciju preko takozvanog šifrovanja od korisnika do korisnika (end-to-end encryption), a sada će ona biti podrazumevana opcija.

Ovu promenu je potvrdio i izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, u objavi na društvenoj mreži Facebook, i tom prilikom čestitao timu na uspešno obavljenom poslu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: