Leica telefon - sve što vam pada na pamet u vezi sa njim je tačno

Leica je ranije pozajmljivala svoje ime proizvođačima telefona, ali je sa Leitz Phone 1, ovo prvi put da marka Leica i kultna crvena tačka vode glavnu reč na jednom uređaju.

Izvor: Pocketnow
Podeli

Sistem kamera će naravno biti najvažniji za ovakav uređaj, a hardver ovde je sigurno neobičan. Postoji jedan 20-megapikselni senzor od 1 inča - najveći u bilo kom telefonu - sa ultra širokim objektivom f / 1,9 ekvivalenta od 19 mm, što znači da ostale žižne daljine moraju da koriste digitalni zum.

Ako to zvuči poznato, Sharp je najavio potpuno istu stvar pre mesec dana. Aquos R6 ima isti sistem kamera sa markom Leica - mada se kod Leitz Phone 1 čini mnogo većim - a druge specifikacije poput njegovog 120Hz Pro IGZO OLED ekrana takođe odgovaraju.

S druge strane, Aquos R6 nema poklopac sočiva i odgovarajuću futrolu. SoftBank, koji je proizvođač ovog uređaja, takođe prodaje Aquos R6 zajedno sa Leitz Phone 1 i ne pokušava da sakrije sličnosti iza dva telefona. Umesto toga, pozicionira R6 kao model za nekoga ko samo želi Leica kameru, a Leitz Phone 1 za one koji cene Leica-in hardverski dizajn. U pretprodaji za Leitz Phone 1 će koštati oko 1.700 dolara i za sada može da se kupi samo u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.