Kraj video-igre koju smo svi voleli: Posle više od decenije odlazi u istoriju

Kraj ove godine obeležiće i potpuno gašenje čuvenog Flash programa, zaslužnog za nastanak na desetine hiljada mini-igara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

11:03

Kraj video-igre koju smo svi voleli: Posle više od decenije odlazi u istoriju
Foto: depositphotos/simpson33

Istovremeno sa gašenjem podrške, Adobe u sigurnu propast vuče sve igre koje su bazirane na Flash programu, čak i one koje su svojevremeno bile izuzetno popularne. Među njima se nalazi i čuveni FarmVille, čuvena hit mini-igra na Facebook platformi kompanije Zynga.

Igra je imala ogroman uspeh, sa velikim brojem igrača na društvenoj mreži, a sada odlazi u istoriju nakon više od decenije postojanja.

Zynga je otkrila da će igra sredinom novembra biti isključena opcija za kupovinu predmeata u igri, a da će ona ostati dostupna za igranje sve do 31. decembra, kada se prekida podška za Flash od strane Fejsbuka i pretraživača, prenosi play.co.rs.

Zynga poziva igrače da migriraju na novije Farmville igre, koje nisu bazirane na Flash softveru, a ujedno je otkriveno i da će uskoro izaći Farmville 3

Grupa zaljubljenika u Flash eru se bori da što veći broj igara sačuva i do sada su odradili prilično dobar posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: