Jedan od najpoznatijih svetskih programera stiže u Beograd

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku masterclass radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Heri Roberts je višestruko nagrađivani developer i konsultant koji iza sebe ima saradnje sa Guglom, Adobe-om, Unilever-om i BBC-em. Heri je tvorac inuit.css-a, moćnog CSS frejmvorka baziranog na Sass-u, BEM-u i OOCSS-u. Uža specijalnost mu je izrada, skaliranje i održavanje velikih front-end arhitektura.

Tema radionice biće "Podešavanje DevTools-a za testiranje performansi"

Alati za testiranje performansi unutar browser-a (Chrome Developer Tools) su moćniji nego ikada pre, ali to sa sobom donosi i neke nove probleme i pokreće dodatna pitanja:

· Šta treba da koristimo?

· Koje funkcionalnosti su nam sve dostupne?

· Kako da ih pravilno konfigurišemo?

· Koji je najbolji tok rada?

· Šta sve propuštamo?

Sva ova pitanja nikada nisu bila izazovnija za performance inženjere, kojima je DevTools najjače oružje – sa brojnim funkcionalnostima, koje nisu zapravo toliko sakrivene, a opet ih ne poznaju svi. Oni koji budu prisustvovali radionici unaprediće svoje veštine za korišćenje DevTools i naučiti kako da koristeći neke sjajne eksperimentalne funkcije konfigurišu najnaprednija podešavanja i izvuku maksimum iz svojih browser-a.

Radionica uključuje i Herijevu besplatnu kopiju njegovog najnovijeg kursa: "Setting up DevTools for Performance Testing".

Događaj je zatvorenog tipa. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka, a oni koji dobiju potvrdni mejl mogu prisustvovati događaju. Učešće na masteclass-u je besplatno.

Prijava

Važno je da svi koji budu dolazili sa sobom ponesu laptop računar sa ažuriranom verzijom Chrome-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.