Intel i AMD su prestali da prodaju čipove Rusiji

Kao deo sankcija, koje su Sjedinjena Američke Države uvele Rusiji, Intel i AMD su navodno prestali da isporučuju svoje čipove.

Tehnopolis

Izvor: B92, KitGuru

Utorak, 01.03.2022.

08:11

Intel i AMD su prestali da prodaju čipove Rusiji
Foto: Tester128 / Shutterstock.com

Intel je u međuvremenu već potvrdio ove navode, dok se ista potvrda očekuje i od AMD-a.

Tajvan je ranije istakao da će učestvovati u sankcijama protiv Rusije, čime ometaju kompanije kao što je TSMC da prodaju čipove Rusiji.

Međutim, izgleda da će se ovim sankcijama pridružiti i američki proizvođači poluprovodnika.

Sajt Tom's Hardware navodi da su Intel i AMD već prekinuli da isporučuju čipove Rusiji, ali je to za sada potvrdio samo Intel. Association of Russian Developers and Electronics Manufacturers (ARPE) je takođe potvrdio ovu suspenziju.

Očekuje se da će ove sankcije imati uticaja kako na vojsku, tako i na civilne korisnike, jer čipove kompanija Intel i AMD koriste obe grupe.

Još uvek nije jasno koji čipovi će prestati da se isporučuju u Rusiju, ali bi zabrana trebalo da ima uticaja na sve proizvođače poluprovodnika. Pored toga, ruske kompanije, koje su dodate na crnu listu, ne mogu da kupuju nikakve čipove od kompanija iz SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: