Hangouts odlazi: Promena prvo za poslovne korisnike

Google Workspace korisnici od sledećeg meseca više neće imati klasični Hangouts servis za slanje poruka, kao deo tranzicije na Google Chat.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Petak, 25.02.2022.

19:39

Hangouts odlazi: Promena prvo za poslovne korisnike
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Google je objavio da će Google Chat načiniti podrazumevanom aplikacijom za četovanje od 22. marta.

To znači da će korisnici biti preusmereni na Chat kada pokušaju da posete Hangouts u Gmailu za veb ili kada probaju da koriste staru Hangouts mobilnu aplikaciju.

Prelazak sa Google Hangouts na Google Chat je najnoviji korak kompanije Google, u procesu evoluiranja svoje strategije razmenjivanja poruka.

Google Chat ne bi trebalo mešati sa GChat servisom, što je nezvanični naziv za Google Talk, koji je zvanično ugašen 2017. godine, a zamenio ga je upravo Hangouts.

Za sada, ova promena će se odnositi samo na Workspace, G Suite Basic i Business korisnike.

Sajt 9to5Google sugeriše da je Google ranije pomenuo da će i besplatni Google Account nalozi kasnije proći kroz isti proces prebacivanja na Google Chat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: