Disney stripovi u vidu aplikacije

Obimna kolekcija stripova pod brendom Disney po prvi put je dostupna u digitalnom obliku na jednom mestu, u okviru nedavno predstavljene aplikacije Disney Comics za operativni sistem iOS.

Izvor: Mikro
Podeli

Kompanija Disney Publishing Worldwide u petak je predstavila aplikaciju Disney Comics koja će čitaocima ponuditi više od pedeset stripova, kratkih priča i grafičkih novela

. Izbor je veliki i kreće se od klasika poput priča u kojima glavnu ulogu nosi Mickey Mouse do novih stripova kao što su Toy Story i Cars 2. Iako je početna ponuda od 50 priča samo mali deo velikog broja naslova koje Disney predstavi svake godine, u planu je da se svake nedelje dodaju dva nova stripa.

Korisnici mogu prilagođavati prikaz birajući vertikalan ili horizontalan položaj ekrana i podešavati okretanje strana automatski ili ručno. Disney je integrisao i zvučne efekte karakteristične za stripove, zumiranje jednim dodirom (samo na iPadu) i jednostavno postavljanje na Facebook. Korisnici mogu pogledati nekoliko strana stripa pre kupovine, primati osvežene verzije naslova koje prate i preuzimati naslove direktno na iPad, iPhone ili iPod Touch kako bi ih čitali i kada nisu povezani s internetom.

Aplikacija Disney Comics može se preuzeti besplatno iz Applove onlajn prodavnice i zahteva operativni sistem iOS verzije 3.1 ili noviji. Jedan strip, koji se kupuje u okviru aplikacije, košta 1 dolar, dok tematski kompleti koštaju 4 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.