Chrome za iOS dobija bolju zaštitu od malicioznih sajtova

Enhanced Safe Browsing, funkcija u Chromeu koja nudi deljenje URL-ova sajta sa kompanijom Google, kako bi se održavala baza potencijalno mlaicioznih sajtova, stiže u iOS verziju pregledača.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.06.2022.

08:20

Chrome za iOS dobija bolju zaštitu od malicioznih sajtova
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Pomenuta funkcija je do sada bila dostupna za Android i desktop verzije Chrome pregledača, ali sada Google ističe da će postati dostupna za iPhone i iPad sa narednom iOS verzijom.

Pored sigurnosne nadogradnje, Google je poboljšao i funkciju za prevođenje koja je ugrađena u pregledač, takođe za iOS platformu. Unapređeni model za identifikaciju jezika će preciznije prepoznavati kada korisnik posećuje sajt sa drugim jezikom, koji je potrebno da se automatski prevede kako bi se razumeo.

Spremaju se i neke promene korisničkog interfejsa za iOS. Chrome Actions, funkcija koja omogućava pristup opcijama kao što je čišćenje istorijata pretrage i otvaranje inkognito tabova kucanjem (ili glasovnim unošenjem) sadržaja u polje za adrese.

Google takođe podseća korisnike da je moguće u Chrome automatski uneti sačuvane lozinke za bilo koju aplikaciju na iOS-u. Funkcija je dostupna bar od oktobra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: