Tehnopolis

Sreda, 10.01.2024.

15:25

Apple Vision Pro naočare uskoro stižu, napravljen i poseban operativni sistem

Kompanija Apple je objavila da će njene naočare Vision Pro biti puštene u prodaju 2. februara u Sjedinjenim Američkim Državama po ceni od 3.500 dolara.

Izvor: Tanjug

Apple Vision Pro naočare uskoro stižu, napravljen i poseban operativni sistem
Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File

Uređaj se može naručiti od 19. januara u pet sati ujutru po pacifičkom vremenu (PT), prenosi portal Tech Crunch.

"Era prostornog računarstva je stigla, Vision Pro je najnapredniji uređaj koji je ikada napravljen u kategoriji potrošačke elektronike", izjavio je izvršni direktor kompanije Apple, Tim Kuk.

Prema njegovim rečima, "revolucionarni i magični korisnički interfejs" će redefinisati način na koji se ljudi povezuju, stvaraju i istražuju.

Apple obećava da će vlasnici ovih naočara imati na raspologanju stare i nove video-igre i aplikacije koje treba da unaprede njihovo iskustvo, a kompanija iz Kupertina je specijalno za ovu priliku napravila novi operativni sistem, pod nazivom VisionOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: