Apple se suočava sa optužbom EU zbog pravila u App Storeu

Antimonopolska regulatorna tela EU se obrušila na Apple zbog nepoštenih uslova trgovanja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2023.

19:00

Apple se suočava sa optužbom EU zbog pravila u App Storeu
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Antimonopolska regulatorna tela EU danas su "suzila" slučaj protiv kompanije Apple, navodeći da pravila App Storea koja sprečavaju programere da obaveštavaju korisnike o drugim opcijama kupovine, krše pravila evropskog bloka protiv nepoštenih uslova trgovanja.

Evropska komisija, koja predstavlja izvršnu vlast 27 zemalja članica Evropske unije, odustala je od ranije optužbe u kojoj je istaknuto da Apple zahteva od programera da koriste svoj sistem plaćanja u aplikaciji, preneo je Rojters.

Antimonopolska regulatorna tela EU saopštila su da Appleove takozvane "antiuprvaljačke obaveze" za programere nisu neophodne za pružanje App Store usluga na iPhone i iPad uređajima, te da su za korisnike štetni servisi za strimovanje muzike na Apple mobilnim uredjajima, koji bi mogli da plaćaju više.

Apple je naveo da je zadovoljan što je Komisija "suzila" slučaj i da će odgovoriti na zabrinutost regulatornog tela.

Slučaj je pokrenuo Spotify, koji se žalio da je Apple nepravedno ograničio rivale na sopstveni striming muzike – servis Apple Music na iPhone uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: