Tehnopolis

Sreda, 27.12.2023.

20:08

Apple ponovo može da prodaje svoje satove

Na potezu je ITC, nakon čega će se znati u kakvoj poziciji će biti Apple.

Izvor: B92

Default images
Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Federalni žalbeni sud je odobrio kompaniji Apple da nastavi da uvozi Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 modele pametnih satova.

Odluka suda stiže dan nakon što je Apple podneo žalbu na odluku ITC-a (Internacionalna trgovinska komisija), kojom se zabranjuje uvoz oba Apple Watch modela, koji su u središtu spora oko patenata.

Odluka tog suda je privremena, a ITC ima na raspolaganju da do 10. januara odgovori na poteze kompanije Apple. To znači da Apple može da nastavi da prodaje Apple Watch na svom sajtu i Apple prodavnicama u SAD-u, nakon što je kompanija nakratko prekinula s tim prethodne nedelje.

ITC je presudio da je Apple prekršio dva patenta koji pripadaju kompaniji Masimo. Oba patenta se odnose na senzore za merenje kiseonika u krvi, koje Apple koristi u većini svojih Watch modela od 2020. godine. Ni američki predsednik Džo Bajden nije stavio veto na odluku ITC-a, što je značilo početak zabrane uvoza satova, koja je stupila sna snagu prošle nedelje.

U svojoj žalbi u utorak, Apple je tvrdio da će kompanija pretrpeti nenadoknadivu štetu ukoliko se zabrana nastavi.

Kompanija Apple trenutno istražuje mogućnosti redizajniranja senzora za merenje kiseonika u krvi u svojim satovima, nakon što su se i ITC i Masimo složili da je samo softverska zakrpa nedovoljna da se reši spor oko patenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: