Apple moli Eskobara: Priča vredna 2,6 milijardi

Roberto de Hesus Eskobar Gavirija, brat zloglasnog kralja droge Pabla Eskobara, nastavlja svoju borbu portiv Apple kompanije vrednu 2,6 milijardi dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92, The next web

Sreda, 03.06.2020.

14:19

Apple moli Eskobara: Priča vredna 2,6 milijardi
Foto: Gettyimages, Spencer Platt/Staff

Apple je odgovorio na Eskobarovu tužbu, tražeći da se rok produži za 30 dana kako bi mogli sve da ocene i pravilno postupe, navodi Olaf Gustafson, izvršni direktor kompanije Eskobar. Međutim, on je isto tako rekao i da je Eskobar već odlučio da odbije ovaj zahtev.

"Svi sudovi u SAD dozvoljavaju samo 30 dana da se odgovori na tužbu. Ukoliko tuženi ne odgovori, mi dobijamo spor. Zašto bi najmoćnijoj i najvećoj kompaniji na svetu, a to je Apple, trebalo produženje? Osim ako jednostavno ne znaju kako da odgovore", rekao je Gustafson.

Ako ste propustili, evo o čemu se radi

Roberto Eskobar je prošlog meseca pokrenuo tužbu protiv kompanije Apple, tvrdeći da njegov iPhone X ima bezbednosnih problema, iako u reklamama piše da je "najsigurniji telefon na tržištu". Važno je napomenuti da se tužba podnosi u ime Roberta Eskobara, pojedinca, a ne Eskobar kompanije.

Nakon što je dobio niz bizarnih FaceTime poziva, koji su kulminirali pretećim pismom u januaru 2019. godine, Eskobar sada veruje da je ranjivost iPhone X uređaja dovela njegov život u opasnost. U stvari, dodaje da je bio prisiljen da se skriva kako bi preživeo, piše portal The Next Web.

On je, kako kaže, prevaren zbog toga što je Apple u svojim reklamama tvrdio da ovaj model telefona nikad neće biti podložan napadima, i da ga je on baš zbog toga kupio.

Eskobar, zato, tuži Apple za "kršenje ugovora", "zabludu/nemarnost" i "duševnu bol izazvanu nemarnošću". Zbog toga traži odštetu u iznosu od 2,6 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: