5G iPhone SE 3 biće iPhone 12 u telu osmice

Apple planira da ažurira iPhone SE, svoj 4,7-inčni iPhone početnog nivoa, ažuriranim procesorom A14 Bionic iz iPhone 12 serije u prvoj polovini sledeće godine, navodi se u izveštaju DigiTimes-a.

Izvor: MacRumors
Podeli
Foto: karanik yimpat / Shutterstock.com
Foto: karanik yimpat / Shutterstock.com

Izveštaj DigiTimes-a sledi stopama pouzdanog Apple analitičara Ming-Chi Kuo-a, koji je prošlog meseca izvestio da će "iPhone SE" dobiti ažurirani procesor i 5G mogućnosti u prvoj polovini 2022. Kuo kaže da se novi iPhone SE dobro plasirao za kupce koji traže manje telefone i da će novi uređaj iz serije biti "najjeftiniji 5G iPhone ikad". Kao pretpostavlja da će taj model ojačati Apple-ovu poziciju na sve konkurentnijem 5G tržištu.

iPhone SE je prvobitno objavljen u martu 2016. godine kao mali iPhone početnog nivoa koji će zameniti iPhone 5S, izdat tri godine ranije. Apple je prvi put ažurirao iPhone u aprilu prošle godine procesorom A13 Bionic pozajmljenim od iPhone 11, većim ekranom, novim dizajnom i poboljšanim kamerama. Prema izveštajima, predstojeći iPhone SE‌ 3 imaće manje promena, uključujući samo poboljšani A14 Bionic procesor i 5G.

‌iPhone SE‌ je jedini ‌iPhone‌ u Apple-ovoj trenutnoj liniji koji ima Touch ID senzor i home dugme, a taj dizajn će se, prema najavama, nastaviti sa iPhone SE‌ 3 sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.