27 godina kasnije: Do sada neotkriveni govor Linusa Torvaldsa o Linuxu

Džon "Maddog" Hol, 71-godišnjak koji je učestvovao u pravljenju Linuxa od samog početka, podelio je na katolički Božić dva snimaka Linusa Torvaldsa kako priča o Linuxu 1994. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92, Linux.Slashdot

Nedelja, 26.12.2021.

13:40

27 godina kasnije: Do sada neotkriveni govor Linusa Torvaldsa o Linuxu
Foto: Profimedia

Na sajtu Archive.org, Hol je podelio dva snimka na kojima Linus Torvalds govori o Linuxu pre 27 godina.

U februaru 1994. godine, direktor kompanije Digital Equipment Computer Users' Society slao je mejlove Holu da dovede čoveka iz Finske kog nikog nikada nije video kako bi pričao svom novom projektu koji nije radio ni na Ultrix ni na DEC/OSF1.

Nisu imali novca da odu tamo, pa je kompanija platila da Linus ode na konferenciju i bio je odličan.

Linus je bio nervozan jer je na toj konferenciji bilo 19.000 ljudi, ali kada je došlo vreme da on održi govor, bilo je samo 40 ljudi da posluša "An Introduction to Linux" i "Implementation Issues in Linux". Hol kaže da se seća da je dobio veliki aplauz. Do ovog trenutka ti govori bili su izgubljeni, ali sada ih je Hol pustio u javnost.

Čistio je kancelariju i šokirao se šta je pronašao na kasetama.

Kaže da je to morao da podeli sa svima.

Govor Linusa možete poslušati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: