Google predstavio Pixel 5 i druge uređaje: Pobednik - Chromecast FOTO/VIDEO

Kompanija Google danas je predstavila nekoliko novih uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

16:02

Google predstavio Pixel 5 i druge uređaje: Pobednik - Chromecast FOTO/VIDEO
Foto: GettyImages/David Ramos

Osim Pixel 5 modela, videli smo još nekoliko zanimljivih stvari, a sve ste mogli da pratite upravo ovde, na našem Live blogu.

Bilo je predviđeno da danas vidimo četiri uređaja, a tako je i bilo. Predstavljeni su Google Pixel 5, Google Pixel 4a 5G, Google Nest Audio i novi Google Chromecast/TV.

Krenimo redom kojim su i predstavljeni.

Predstavljanjem novih Googleovih uređaja u novoj epizodi Tehnopolis podcasta bavili su se Ivan Jelić i Aleksandar Miladinović, snimljenoj odmah nakon događaja: Google Chromecast i Google TV

Google TV je servis koji očigledno pokušava da parira Android TV-u i Apple TV-u. Biće povezan sa svim ostalim uređajima, a YouTube je potpuno integrisan. Podržava i Picture-in-Picture režim, a debitovaće na novom Chromecast uređaju.

Chromecast je, verovatno, najprijatnije iznenađenje danas. U pitanju je uređaj koji kođta samo 49$, pa će zbog toga biti veoma konkurentan na tržištu. Po prvi put, Google je u svoj uređaj uključio i daljinski upravljač - sa istaknutim dugmićima za YouTube, Netflix i Google asistenta. Google Nest Audio

Ovo je još jedan očekivani uređaj - unapređeni Google pametni zvučnici. Pokušavajući da budu konkurentni Apple Home Pod-u, kođtaju samo 99$.

U odnosu na prethodnu ediciju, Google Home, razlikuju se po tome što imaju 50% jači bass i 75% jači zvuk - nije loše. Google Pixel 4a 5G i Google Pixel 5

Prvi od dva telefona koji su danas predstavljeni, Google Pixel 4a 5G ima 6GB RAM memorije uz 128GM prostora za skladištenje i bateriju od 3885 mAh. Njegova najveća prednost je, naravno, to što podržava 5G mrežu, a košta 499$.

Google Pixel 5, koji su svi toliko iščekivali, možda će biti i ređi izbor korisnika od 4a 5G modela, jer košta 699$.

Prilično nejasnu stvar je Google ovde uradio - ova dva modela imaju manje-više identične karakteristike, a razlikuju se po bateriji, i to tek neznatno (4.080 mAh vs. 3885 mAh), RAM memoriji (8GB vs. 6GB) i dijagonali ekrana (6 inča vs. 6.2 inča - da, Pixel4a 5G je veći).

Čipset je isti i kod jednog i kod drugog, kao i kamere, a Pixel 4a 5G ima i 3.5mm audio džek.

U ovoj fino napravljenoj tabeli možete da vidite poređenje Google Pixel 5, Google Pixel 4a 5G i Google Pixel 4 modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: