Zemlja koja će zabraniti Facebook na mesec dana

Papua Nova Gvineja razmatra blokadu Facebook-a u ovoj zemlji kako bi detektovala lažne naloge i vesti, a sve zato što su domaćini globalnog samita ove godine.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Predlog, koji je izneo ministar komunikacija Sem Bazil da se Facebook zameni lokalnom platformom ismejana je u medijima ove zemlje.

Jednomesečno ukidanje Facebooka počelo bi u četvrtak i dozvolilo Vladi da prikupi dovoljno informacija o lažnim korisnicima i sakupi podatke o onima koji su podizali pornografiju i osetljive informacije na internet.

“Ovo bi omogućilo sjajnim ljudima sa pravim identitetima da koriste ovu društvenu mrežu odgovorno“, rekao je on u predlogu.

PR služba Facebook-a posle ovih predloga već je u komunikaciji sa vlastina Nove Gvineje u nameri da im bez gašenja mreže pomognu u sakupljanju podataka.

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu