Instagram po broju korisnika prestigao Twitter

Popularna društvena mreža za deljenje fotografija Instagram sada ima više korisnika od Twittera.

Izvor: klix.ba
Podeli

Instagram je postao popularnija društvena mreža od Twittera, nakon što se povećao broj korisnika za 100 miliona u poslednjih devet meseci. Otkako je Facebook kupio Instagram 2012. godine za jednu milijardu dolara, rast popularnosti te mreže je veća nego što su analitičari predviđali, pa danas ima oko 400 miliona redovnih korisnika.

Rast popularnosti Instagrama naročito je zabeležen u Brazilu i Japanu. Ova društvena mreža takođe ima sve veći značaj u poslovanju velikih korporacija i brendova, poput Disneya koji sve češće koristi ovu društvenu mrežu.

Poređenja radi, Twitter je u poslednjem poslovnom kvartalu zabeležio 304 miliona aktivnih korisnika, što je povećanje od samo 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Instagram trenutno pokušava dodatno da proširi svoje poslovanje, tako što poslovnim partnerima, koji se oglašavaju nudi 30 sekundi video reklame.

Facebook nije objavio prihode Instagrama, ali pojedini analitičari tvrde da zarada te društvene mreže za 2015. godinu iznosi oko 600 miliona dolara. Zanimljivo je da se Facebook uopšte ne reklamira na Instagramu.

Podsećamo Facebook je kupio i društveni servis za razmenu poruka WhatsApp, i kompaniju Oculus koja proizvodi uređaje koji simuliraji virtuelnu stvarnost.

Vesti

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 4
strana 1 od 1727 idi na stranu