Instagram po broju korisnika prestigao Twitter

Popularna društvena mreža za deljenje fotografija Instagram sada ima više korisnika od Twittera.

Izvor: klix.ba
Podeli

Instagram je postao popularnija društvena mreža od Twittera, nakon što se povećao broj korisnika za 100 miliona u poslednjih devet meseci. Otkako je Facebook kupio Instagram 2012. godine za jednu milijardu dolara, rast popularnosti te mreže je veća nego što su analitičari predviđali, pa danas ima oko 400 miliona redovnih korisnika.

Rast popularnosti Instagrama naročito je zabeležen u Brazilu i Japanu. Ova društvena mreža takođe ima sve veći značaj u poslovanju velikih korporacija i brendova, poput Disneya koji sve češće koristi ovu društvenu mrežu.

Poređenja radi, Twitter je u poslednjem poslovnom kvartalu zabeležio 304 miliona aktivnih korisnika, što je povećanje od samo 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Instagram trenutno pokušava dodatno da proširi svoje poslovanje, tako što poslovnim partnerima, koji se oglašavaju nudi 30 sekundi video reklame.

Facebook nije objavio prihode Instagrama, ali pojedini analitičari tvrde da zarada te društvene mreže za 2015. godinu iznosi oko 600 miliona dolara. Zanimljivo je da se Facebook uopšte ne reklamira na Instagramu.

Podsećamo Facebook je kupio i društveni servis za razmenu poruka WhatsApp, i kompaniju Oculus koja proizvodi uređaje koji simuliraji virtuelnu stvarnost.

Vesti

Fejsbuk štiti rasističke stranice jer mu donose profit?

Fotografije i video zapisi dece, nasilan govor mržnje i rasistički sadržaji ne uklanjaju se odmah ili automatski sa ove društvene mreže, a prikriveni reporter Dispačesovog četvrtog kanala snimao je ljude iz Fejbuka koji odlučuju o tome da li neki sadržaj treba ukloniti sa mreže.

Vesti utorak 17.07. 13:26 Komentara: 3

iPhone modeli za 2019. dobijaju LG displeje

Proizvođač ekarana LG Display će, prema potpisanom ugovoru, tokom druge polovine ove godine početi da isporučuje svoje OLED i LCD ekrane kompaniji Apple, navodi sajt Digitimes pozivajući se na izvore iz Južne Koreje.

Vesti ponedeljak 16.07. 16:16 Komentara: 25
strana 1 od 1785 idi na stranu