Pogledajte mapu hakerskih napada u svetu uživo

Hakerski napadi su postali stalna pretnja svetu, a sada postoji mapa koja omogućava praćenje tih napada u svetu i to uživo.

Izvor: klix.ba
Podeli

Hakerske napade je teško predvideti i sprečiti, a velike zemlje sveta koštaju po nekoliko desetina miliona evra godišnje. Jedna od kompanija koja pokušava da stane na kraj hakerima je Norse Corp. Ona je kreirala mapu koja uživo prikazuje hakerske napade u svetu.

Kompanija Norse Corp koristi više od 8 miliona senzora u svojoj masivnoj mreži, od Appleovih laptopova do bankomata, kako bi skupila podatke o hakerskim napadima i hakerima. Uz pomoć tih podataka blokiraju napade.

Mapu možete pogledati ovde.

Vesti

HTC One (A9) će imati ekran rezolucije 1080 x 1920

Pre nego što je HTC One M9 otkriven, većina ljudi je mislila da će HTC stavljati 1440 x 2560 QHD ekrane na svoje predstojeće uređaje. Kada je najavljeno da će uređaj sa svojih 5 inča opet imati 1080 x 1920 FHD rezoluciju kao i HTC One (M8), prve reakcije su bile veoma pozitivne.

Vesti nedelja 30.08. 21:30 Komentara: 28

Nokia: Klasičan mobilni za protivnike smartfona

Američki tehnološki gigant Microsoft lansiraće uskoro na tržište klasičan mobilni telefon "Nokia 222", ali povezan na mrežu treće generacije (3G), za one koji nisu ljubitelji taktilnih ekrana, kao i za one koji su nostalgični prema prvim mobilnim telefonima.

Vesti nedelja 30.08. 10:10 Komentara: 61
strana 1 od 77 idi na stranu