Apple i dalje kompanija kojoj se najviše divimo

Apple je šestu godinu za redom uspeo da zadrži vodeću poziciju kada su u pitanju kompanije kojima se najviše divimo sudeći po najnovijoj listi magazina Fortune.

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2013.

12:53

Default images

Apple je ove godine tako uspeo da se nađe ispred Googlea i Amazona, koji su se našli na drugom i trećem mestu na internacionalnoj listi. Prvih deset mesta ove godine zauzele su kompanije iz Amerike uključujući tu i Coca-Colu, Starbucks i Walt Disney.

Kompanija iz Kupertina prvo mesto zauzela je na osnovu glasova direktora 3.800 kompanija.

Fortune objašnjava da iako je Apple imao problema sa vrednošću njihovih deonica i debaklom sa Apple Mapama, u prošlom kvartalu i dalje je ostvaren čist profit od 13 milijardi dolara.

„Apple i dalje ima fanatičnu bazu mušterija, i dalje odbija da se upušta u rat cena što je dovelo do toga da proizvodi poput iPhonea i iPada postanu stvar prestiža“, navodi Forbes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: