Kreiran je "najgluplji chatbot na svetu"

Novi chatbot, napravljen iz zabave, treniran je pomno odabranim glupim tekstovima, pa takve i odgovore daje kada ga nešto pitate.

Izvor: bug.hr

Utorak, 28.02.2023.

11:30

Kreiran je
Foto: Black Salmon / Shutterstock.com

Poplava novih sistema veštačke inteligencije i popularnost chatbota ChatGPT izazvali su i brojne reakcije – od one kako će nam AI svima uzeti poslove, pa do zabavnih, poput ove o kojoj sada pišemo.

Dvojica prijatelja, Kreg Šervin i Stiv Nas, koji su zaposleni u jednoj marketinškoj agenciji u Njujorku, došli su na ideju da kreiraju "najgluplji chatbot na svetu". "Šta kada bismo kreirali AI sistem toliko glup, da ga se niko ne boji?", zapitali su se, pa prionuli na posao i stvorili prvu svetsku "veštačku neinteligenciju".

Namerno glup chatbot

Za pomoć su iskoristili OpenAI-jev sistem GPT-3 i njegov API pristup, pa su ga trenirali na najglupljim tekstovima kojih su se setili. Među njima su se tako našli dijalozi iz holivudskih "trash" komedija, ali i rečenice likova iz serija kao što su Office ili Prijatelji, scene iz Zoolandera, i slično. Neizbežno, uključeni su i tekstovi govora određenih političara ili ekstremno bedne rasprave sa popularnih internet foruma.

Rezultat svega je chatbot 2dumb2destroy, dostupan na ovom mestu. Kao i sve ostale slične sisteme, i ovaj možete pitati prirodnim (engleskim) jezikom što vam padne na um, a odgovoru ćete se najverovatnije nasmejati i produžiti dalje.

Za ovaj sistem, poručuju njegovi autori, sigurno nećete morati da brinete da li će vam uzeti posao, zavladati svetom ili uništiti društvo kakvo poznajemo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: