Youtube planira najozbiljniju konkurenciju TikToku do sada

Kineska aplikacija za deljenje video sadržaja TikTok koja je u svetu objavljena pre tri godine, jedna je od najpopularnijih društvenih mreža trenutno, sa više od 3 miliona preuzimanja dnevno.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

11:15

Youtube planira najozbiljniju konkurenciju TikToku do sada
Foto: Depositphotos, Pixinooo

S obzirom na to koliko je TikTok bio uspešan, Google je navodno razmišljao o kupovini rivalske aplikacije Firework pprošle godine.

Sada, međutim, portal The Information prenosi kako Youtube planira da uvede "Shorts". Ne bi se radilo o zasebnoj aplikaciji, već o kratkim klipovima koji bi bili dostupni svakome ko već koristi Youtube. Ovi kratki vdeo-snimci biće slični onima koji su na TikTok aplikaciji.

Korisnici bi tako mogli da biraju iz Youtube kataloga muzike kako bi dodali neku pesmu svojim video-snimcima. Ovo je, čini se, najozbiljniji pokušaj kompanije iz Silikonske doline da se bori protiv "uspona TikToka".

Youtube Shorts bi trebalo da očekujemo do kraja ove godine, a već su uveli sličan sadržaj 2018. kada su predstavljene Youtube Stories, odnosno mogućnost da korisnici postave "priče" slične onima koje već postoje na Instagram i Snapchat aplikacijama, piše sajt Android Central.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: