Rusi snimaju film "Metro 2033"

Svet "Metro 2033" prvobitno je nastao kao internet blog kratkih priča, da bi ubrzo postao jedna od najpopularnijih modernih postapokaliptičnih knjiga, praćen nastavcima Metro 2034 i Metro 2035.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2019.

16:15

Rusi snimaju film

U međuvremenu je prešao i u izuzetno popularan serijal igara, pa se tako već radi i na četvrtoj igri u ovom svetu.

Za očekivati je bilo i da vidimo filmsku adaptaciju ovog serijala, i to je bilo i planirano sve do ove zime, kada se od istog odustalo, jer priča prosto nije mogla biti amerikanizovana.

Ali, to nije značio i kraj sna o Metro fillmu, jer nam stiže najava da se Metro 2033 film ipak radi, ali ne u Holivudu, nego tamo gde je i potekla priča, u Rusiji, gde će Gazprom-Media raditi na filmskoj adaptaciji.

Sa snimanjem filma će se početi početkom 2020. godine, i očekuje se da će film imati premijeru u Rusiji negde tokom 2022. godine, a kasnije verovatno i u svetu, prenosi Play.

Gluhovski kaže da najpre nije video nikoga u Rusiji ko bi mogao da uradi produkciju u tom obimu i kvalitetu potrebnom za Metro 2033, ali kaže da je sada konačno našao adekvatnog partnera u vidu Gazprom-Media, koji će moći da finansijski i produkcijski pokrije sve vizije i ideje kako bi se knjiga realizovala kako treba. Kako kaže, njihovu ciljevi su zajednički - da naprave svetski blokbaster, koji će oduševiti i one koji su pročitali knjige/odigrali sve igre u serijalu, ali i daleko širu publiku od toga.

Nadamo se da će tako i biti!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: