Svako ima dvojnika u muzeju, evo kako ćete pronaći svog

Google već godinama radi na različitim projektima vezanim za umetnost. Od virtualnog posmatranja umetničkih dela u muzejima širom sveta do zanimljive platforme nazvane Google Arts & Culture, koja poređenjem selfija i hiljada portreta pronalazi vašeg dvojnika u muzeju.

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

08:20

Default images

Za samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je više od 30 miliona selfija, i istraženo nekoliko hiljada umetničkih dela.

Princip je jednostavan. Instalirate aplikaciju, napravite selfi i pustite algoritme da odrade svoj posao. Uporediće vaše lice s hiljadama portreta i prikazati vam nekoliko koji najviše liče na vas. Čak će vam napisati i koliko je podudaranje.

U projektu učestvuje više od 1.500 muzeja iz više od 70 zemalja, a ako želite i vi da isprobate ovu mogućnost, preuzmite aplikaciju za iOS ili Android.

Google ističe da ne morate da se brinete zbog privatnosti jer neće skladištiti vaše selfije ni u kakvu bazu podataka. Projekat je osmišljen isključivo radi zabave.

Pogledajte neke od najzanimljivijih primera:

Hmmmmmm... what do you think?

A post shared by Debra Messing (@therealdebramessing) on

Portrait of a boy 👦😂

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

A post shared by Zach Braff (@zachbraff) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: