Nova nadogradnja za Windows 10 korisnicima zadaje glavobolje

Microsoft je nedavno objavio novu nadogradnju za Windows 10, a ovih dana stižu informacije korisnika da ona uzrokuje mnogo problema.

Izvor: Neowin, Bajtbox
Podeli
Foto: Stanislaw Mikulski / Shutterstock.com
Foto: Stanislaw Mikulski / Shutterstock.com

* Microsoft poručio korisnicima: Ako nećete sami, ažuriraćemo Windows "na silu"

Korisnici Windowsa 10 susreću se s raznim problemima nakon najnovije nadogradnje ovog operativnog sistema. Radi se o nadogradnji s brojem KB5026361 za maj ove godine, koja je objavljena pre nekoliko nedelja.

Najveći problemi odnose se na "rušenje" PC-a, kao i izveštaje o pojavljivanju Blue Screen of Death (BSoD) nakon ažuriranja.

Neki od tih BSoD-ova stižu s greškom koja glasi "Process1 Initialization Failed", a Neowin izveštava da se to dešava zbog toga što je datoteka Bootcat.cache oštećena.

Drugi korisnici Windowsa 10 nailaze na problem koji zvuči poznato – neuspeh u instalaciji ažuriranja. Ovaj problem prate besmisleni kodovi, kao što je 0x800f0922.

Pored toga, korisnici ističu da se podešavanja miša resetuju nakon ažuriranja. Na Redditu korisnici prijavljuju i da njihov Wi-Fi na laptopu ne radi i da Task Bar ne reaguje nakon ažuriranja.

Problema s kumulativnim ažuriranjem Microsoft nikako ne može da se reši, jer je iste imao i Windows 11.

Očekuje se da će američka kompanija uskoro istražiti ove probleme i rešiti ih, iako u poslednje vreme deluje da je Microsoft mnogo više fokusiran na Windows 11, što s druge strane i nije neočekivano.

Podsetićemo, nedavno su iz Microsofta naveli da će 22H2 nadogradnja biti poslednje ažuriranje funkcija za Windows 10 operativni sistem. Kako su naveli iz američke kompanije, sve verzije Windowsa 10, uključujući Home, Pro, Enterprise, Education, Pro Education, WorkStation Pro i IoT Enterprise, prestaće s podrškom 14. oktobra 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.