Google Kalendar vam se čudno ponaša? Evo kako da rešite problem

Nekoliko korisnika je tokom vikenda prijavilo neobično ponašanje Google Kalendara, koji je samovoljno počeo da im unosi događaje.

Tehnopolis

Izvor: B92, tportal.hr

Utorak, 27.12.2022.

11:15

Google Kalendar vam se čudno ponaša? Evo kako da rešite problem
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Krajem prošle nedelje Google Kalendar je određenim korisnicima, koji su to potom podijelili sa drugima na mrežama, prikazivao nasumično kreirane celodnevne događaje na osnovu poruka unutar Gmaila, a koje ne moraju da se odnose na neki određeni događaj.

Ne postoji jasan obrazac pojavljivanja ove greške, iako izgleda da e-poruke sa somenutim datumima u okviru svog sadržaja mogu biti jedan od izvora ove greške. 'Nasumični propust' ili 'neželjeni marketinški događaji' samo su neki od opisa kojima su korisnici opisali stvari koje su počele da im se pojavljuju u Google Kalendaru. Tačan razlog ovog neobičnog ponašanja Kalendara još nije poznat, ali ispravka greške bi trebalo da bude relativno jednostavna.

Ulaskom u podešavanja Google Kalendara u sekciji Settings > Events from Gmail trebalo bi zaustaviti stvaranje tih događaja kada isključite potvrdu za "Automatically add events from Gmail to my calendar".

Slična metoda koristila se za zaustavljanje neželjenih pozivnica, koje su se korisnicima pojavljivale 2019. godine, ističe 9to5google

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: