Muzička striming usluga Spotify dobija sopstvenog glasovnog asistenta

Usluga audio striminga ima glasovnog asistenta u aplikaciji kojim možete da rukujete bez ruku, pa tako možete da zatražite od aplikacije da reprodukuje pesmu, izvođača ili plejlistu nakon što kažete "Hej, Spotify".

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pre toga naravno, trebalo bi da odobrite dozvolu aplikaciji Spotify za pristup mikrofonu ako želite da koristite funkciju, koju možete da uključite iz odeljka za glasovne interakcije u meniju. Kao što je primetila GSM Arena, politika privatnosti kompanije Spotify navodi da usluga skladišti snimke i transkripcije vaših pretraga već nakon što izgovorite budnu reč ili dodirnete dugme za glas.

Naravno, ovo nije sistemski glasovni asistent poput Siri ili Google Assistant-a i funkcionisaće samo kada imate otvorenu aplikaciju.

Izgleda da Spotifi-ov glasovni asistent u aplikaciji ne čini mnogo toga više, a sve ostalo Siri i Google Assistant već rade neko vreme. Međutim, to bi moglo utrti put glasovnim komandama i kontroli u Spotify Car Thing-u, uređaju o kojem se šuška, a koji se u javnosti nazivao baš tako i za kojim se dugo pričalo da bi mogao da parira CarPlay-u, Android Auto-u i Echo Auto-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu