Windows 10 može da vam šalje podsetnike, evo i kako

Svima nam dobro dođe podsetnik na zadatke koje treba da obavimo tokom dana, nedelje, meseca... Evo kako možete da namestite da vam Windows 10 automatski šalje podsetnike e-poštom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Postoji niz aplikacija koje možete da upotrebite kako bi vas Windows 10 podsećao na sastanke, rođendane i druge važne godišnjice, kao i sve ostalo što vam je važno. Međutim, verovatno nema bolje od digitalnog pomoćnika Cortane. Evo kako to funkcioniše.

Ako niste isključili Cortanu, opcija Suggested Task bi trebalo da bude aktivna po početnim podešavanjima. Ako jeste, proverite da li ste Cortani omogućili pristup vašim komunikacijskim informacijama.

To možete da uradite ako otvorite Settings, pa Cortana i zatim Permissions & History. Kliknite na Manage the information Cortana can access from this device i proverite da li je uključena opcija Contacts, email, calendar & communication history.

Proverite da li je uključena i opcija Suggested tasks.

Na taskbaru pokrenite Cortanu, pa kliknite na sličicu Notebook na levoj strani. Prebacite se na tab Manage skills, skrolujte do Suggested tasks da li su uključeni (klizni prekidač i kućica).

Potom treba da povežete sa Cortanom servise e-pošte koju želite da koristite.

Otvorite opet Notebook pa Manage skills. Kliknite na Connected services. Odaberite Office 365, Outlook.com, Gmail ili Knowmail, u zavisnosti od toga koju poštu korisite. Pratite uputstva kako biste povezali svoj korisnički nalog.

Kad završite Suggested Task biće spremni za korišćenje i Cortana može da vas podseća na obaveze i zadatke, piše Make Use Of.

Softver

Google zvanično objavio novi Android 9 Pie

Google je zvanično objavio novu verziju svog operativnog sistema za mobilne uređaje, pod imenom - Android 9 Pie. Ažuriranje je spremno u stabilnoj verziji i od ponedeljka je na raspolaganju za preuzimanje, ali prvo za korisnike Pixel telefona.

Softver utorak 7.08. 16:05 Komentara: 41

Windows 10 konačno prestigao "sedmicu"?

Podaci koje je nedavno objavio NetMarketShare pokazuju da Windows 10 još uvek ima problema da prestigne Windows 7 na tržištu, ali druga analitička kompanija - StatCounter tvrdi da Microsoftov najnoviji operativni sistem trenutno drži vodeću poziciju kada je tržišno učešće u pitanju.

Softver petak 3.08. 08:31 Komentara: 31