Test: Infinix NOTE 10 – brže i ujednačenije

B92.net Tehnopolis testirao je Infinix NOTE 10.

Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Kompanija Infinix, osnovana 2013. godine, posvećena stvaranju vrhunske tehnologije i moderno dizajniranih, dinamičnih mobilnih uređaja koji, spajanjem mode sa tehnologijom, kreiraju globalno orijentisana, inteligentna životna iskustva. Pošto je duh brenda takav da preispituje norme, Infinix pametni uređaji su posebno dizajnirani za mlade ljude koji žele da se istaknu, ostvare kontakte i budu sinhronizovani sa svetom.

Infinix je sa NOTE serijom krenuo 2015. godine, pošto je prethodno napravio proboj sa lansiranje modela ZERO. Iste godine kada je kompanija osnovana (2013) i kada je napravila proboj na tržište sa modelom ZERO, stigla je i SURF serija i predstavljen je model ALPHA.

NOTE serija sa poslovnim, ali i svakodnevnim funkcijama, donela nam je novi model, koji smo testirali – NOTE 10.

Infinix NOTE 10 menja situaciju na tržištu – postaje jedan od najpopularnijih i najpristupačnijih modela pametnih telefona.

Displej

Infinix NOTE 10 je savršen za ljubitelje velikih ekrana. Ima displej od 6,95 inča – u pitanju je displej IPS LCD Super Fluid sa Full HD+ (1080x2460) rezolucijom.

Osvetljenje je idealno za gledanje video sadržaja i igranje svih igara, a posebno je bitno što NOTE 10 ima tehnologiju niske emisije plave svetlosti, koja vam i te kako pomaže.

Tehnologija niske emisije plave svetlosti, sertifikovana je od strane TÜV Rheinland, jedne od najstarijih kompanija u Evropi koja svojim radom potpomaže razvoj tehničke bezbednosti, zaštitu ljudi i okoline u celom svetu.

Sa njom, dolazi do manjeg zamaranja očiju tokom gledanja video sadržaja i gejminga.

Osvetljenje na ovom displeju je idealno u svakoj situaciji, boje su gotovo perfektne, dok brzina uzorkovanja na dodir od 180 Hz omogućava da sve radi kako treba.

Dok gledate neki video sadržaj, možete prstima da zumirate scene, a tu je i split screen.

Procesor

Infinix NOTE 10 radi na MediaTek Helio G85 chipsetu, sa 6GB RAM-a i 128 GB internet memorije.

Note 10 se ističe velikim skladišnim prostorom i sa 6 GB RAM-a, što vam omogućava da bez problema izvršite sve zadatke.

Perfektan je za svakodnevne poslove, pošto sve radi bez greške na ovom chipsetu i ne usporava rad. Efikasan je prilikom obrade podataka i za ljubitelje gejminga je pravi izbor.

Kada se brzina, efikasnost i odlična grafika spoje, za igrice je odličan jer nema usporavanja i izuzetno je efikasan kod ubrzavanja igara.

Tu je i Dar-Link. Dar-Link je Infinix Game Boost tehnologija koja radi na njihovom operativnom sistemu. Dar-Link poboljšava grafiku na igrama, osetljivost na displeju (osetljivi odgovor na dodir koji pomaže tokom igranja) i zahvaljujući algoritmu zasnovanom na veštačkoj inteligenciji pomaže igraču da bude brži i bolji.

Dar-Link koristi svoje analitičke i proračunske sposobnosti kako bi osigurao da se interval kadrova prikazuje svake sekunde što je moguće ravnomernije. Takođe prepoznaje različite scene na ekranu pomoću inteligentnih proračuna, tako da brzina obrade slike u igri odgovara zahtevima relevantnih scena, stvarajući bolje vizuelne prikaze za korisnike.

Sa Dar-Linkom lagovanja nema - može da efikasno poboljša stabilnost slike tokom celokupne igre, što od samog početka doprinosi stvaranju savršeno sveobuhvatnog iskustva preko celog ekrana.

Takođe, može da efikasno spusti temperaturu uređaja kod većeg broja scena u igrici. Temperatura uređaja je u proseku manja za 4℃ prilikom igranja igrica kada se Dar-link uključi.

Baterija

Foto: B92
Foto: B92

Punjenje baterije na ovom modelu je bezbedno i efikasno. U periodu, NOTE 10 puni se do 100%, zahvaljujući X-Charge tehnologiji punjenja od 18W.

Baterija od 5000 mAh može da izdrži i dva dana uz korišćenje svih aplikacija istovremeno, u zavisnosti šta je svakome potrebno.

Mi smo proverili na našem testu i od punjenja i skidanja na 100%, baterija je uprkos konstantnom radu 48 sati uspela da izdrži. Korišćene su sve društvene mreže, poruke, pozivi, muzika i još nekoliko aplikacija, uz automatski brajtnes.

Evo koliko će baterija držati ako koristite intezivno samo jednu opciju:

Pripravnost 53 dana
Reprodukovanje muzike 160 sati
Igranje igrica 12 sati
Telefonski razgovor 38 sati

Kamera

Foto: B92
Foto: B92

AI trostruka kamera dolazi sa glavnom od 48 megapiksela, uz dubinu od 2 megapiksela i makro senzore od 2 megapiksela.

Objektiv za portrete je odličan, pošto smo na testu primetili da idealno zamagljuje pozadinu i perfektno održava fokus na subjektu, kao i da mu odlično ’’skraćuje ivice’’.

Uz dodatno nameštanje u postavkama, može se napraviti odlična fotografija i u zatvorenom i u otvorenom prostoru.

Što se tiče noćnog režima i ultra noćne kamere, zahvaljujući AI algoritmima svaka slika u noćnim uslovima se može automatski optimizovati naglašavanjem detalja, podešavanjem osvetljenja i poboljšavanjem jasnoće.

U noćnom režimu, boje su u skladu sa fotografijama u dnevnom režimu. Izgleda odlično, uz mnogo detalja.

Kod prednje kamere od 16 megapiksela, imamo portretne režime i režime ulepšavanja.

Prednja kamera je odlična za selfije - sa ugrađenom funkcijom AI ulepšavanja, selfiji su kristalno jasni, svi detalji se vide i osvetljenje i prostorija nisu problem, pošto AI odrađuje posao i opravdava svoj naziv ulepšavanje.

I na prednjoj, kao i na kameri na poleđini, AI odrađuje posao kod zamagljivanja pozadine i zaglađivanja ivica, što je i dodatni plus.

Što se tiče videa, može da snima do 2K i 30fps.

Ako ste ljubitelj društvenih mreža, kamere NOTE 10 će vam odraditi odlično posao i za selfije, sve ostale fotografije i video snimke.

Postoji mogućnost snimanja kratkog video zapisa koji su idealni za društvene mreže poput Instagrama ili TikToka, koje su trenutno najpopularnije na svetu.

Tu je Pro Mode koji će vam pomoći da napravite idealne kratke video snimke za ove društvene mreže, ili kako se oni popularno zovu – Reels.

Zvuk

Note 10 ima dvojne zvučnike sa DTS tehnologijom obrade zvuka, koja donosi jači i daleko kvalitetniji zvuk na vaš mobilni telefon.

Zvuk je kvalitetan šta god radili i tu nema promene. Oprobali smo prvo gledanje filma, gde smo dobili bioskopsku atmosferu sa dvojnim zvučnicima NOTE 10, nakon čega smo se bacili na muziku i oprobali od svakog žanra po nešto.

Zvuk je bio odličan i na svakom žanru je isticao ono što je najpotrebnije.

Kada smo već kod filmova, bitna je i te kako lokalizacija zvuka, pošto je ugrađena tehnologija lokalizacije omogućila da ga pogledamo uz kompletan doživljaj jer je prilagođavala zvuk u svakom trenutku.

To čini takođe i u gejmingu, pošto podržava scene visokih frenkvencija i na sve što NOTE 10 donosi kod igara, diže na još jedan veći nivo gejminga.

Smanjenje buke je ono što takođe raduje i privlači na zvučnom sistemu ovog mobilnog telefona.

AI tehnologija smanjenja buke olakšava razgovor u bučnim okruženjima, pošto zvuk prilagođava našem sluhu i omogućava nam da i na veoma bučnom mestu možemo obaviti prijatan razgovor.

To je još jedna stvar koja je i u gejmingu, pa NOTE 10 dobija još jedan veliki plus na ovom polju.

Zvučni sistem je za čistu desetku.

Ostalo

X-Proof

Omogućava prikrivanje tvog ekrana, pa ljudima oko tebe neće biti lako da ti preko ramena njuškaju po telefonu kad ga koristiš na javnom mestu.

Xclone

Uz pomoć funkcije Xclone, možeš sa lakoćom upravljati svojim ličnim i poslovnim nalozima. Nudi ti mogućnost kloniranja aplikacija, tako da se možeš ulogovati na veći broj naloga i istovremeno ih sve aktivirati.

XOS 7.6

Operativni sistem zasnovan je na Android 11 operativnom sistemu.

Zaključavanje aplikacija

Zaključavaj aplikacije po svojoj želji. Na taj način ćeš zaštititi svoju privatnost dok deliš telefon sa prijateljima.

Modeli telefona dolaze u ljubičastoj, crnoj i Emerald green (zelena) varijanti.

Vaš Infinix NOTE 10 možete kupiti na sledećim mestima:

Tehnomanija.rs
Gigatron.rs
WinWin.rs