Cloud marketplace:(r)evolucija u korišćenju poslovnog softvera

Od sistema za planiranje poslovnih procesa do napredne analitike, značaj koji danas imaju softverska rešenja za poslovanje možda najbolje ilustrije termin ‘sink or swim' - ili ćete se digitalizovati ili rizikujete da “potonete”. A kada je digitalizacija u pitanju, svetske ali i domaće kompanije imaju način da je ubrzaju kroz novi model isporuke biznis aplikacija.

Izvor: PR
Podeli
Foto: PR
Foto: PR

Pronađite aplikacije za unapređenje vašeg poslovanja na cloudu

Kao lider u isporuci naprednih cloud rešenja, kompanija Mainstream je udružila snage sa renomiranim softverskim proizvođačima i ponudila jedinstven koncept na lokalnom tržištu: Cloud Marketplace.

“Srpske firme su tokom poslednjih godina, a naročito za vreme kovid krize, pokazale da su i te kako inovativne. Primena digitalnih tehnologija je vidljiva na svakom koraku - od industrija kao što su bankarstvo i telekomunikacije do malih i srednjih preduzeća“, ističe Ljubiša Radivojević, CEO Mainstreama.

“Prepoznavši potrebu kompanija da se što pre digitaliziju, kreirali smo lokalizovan ekosistem biznis aplikacija u cloudu. Sve ključne poslovne aplikacije i specijalizovana IT rešenja su ovde dostupni na jednom mestu, uz podršku za izbor, implementaciju i upravljanje.”

Ako je “one-stop-shop” koncept glavna odlika Cloud Marketplacea iz ugla odabira poslovnog softvera, koji su prednosti za korisnike sa aspekta biznisa?

Brža i lakša digitalizacija: Recite zbogom visokim troškovima hardvera

Foto: PR
Foto: PR

Finansijski aspekat jedan je od glavnih motiva za korišćenje softvera na cloudu. Ključna razlika u odnosu na on-premise sisteme je što nema velikih početnih investicija u hardver i in-house resurse za njegovo održavanje. Značajan elemet je i brzina - implementacije na lokaciji mogu da traju mesecima, pa čak i godinama. Sa druge strane, Software as a Service (SaaS) rešenja se implementiraju za mesec dana do najviše pola godine. Jednostavnost primene garantuju dokazane metodologije, kao i činjenica da kao SaaS korisnik ne morate da se bavite instalacijom, upravljanjem i nadogradnjom softvera - sve navedene aktivnosti su deo Marketplace usluge.

Pored toga, korisnici Marketplace rešenja mogu da podignu dostupnost svojih aplikacija na viši nivo. Primera radi, logistička kompanija koja koristi on-premise ERP može da pretrpi velike operativne gubitke u slučaju problema sa radom rešenja. Korišćenjem aplikacije na cloudu, dobija se visokopouzdana infrastruktura i podrška za upravljanje koja garantuje da će vaš sistem i podaci biti maksimalno dostupni (99.9%). Takođe, SaaS rešenjima je moguće pristupiti sa bilo kog uređaja uz internet konekciju, čime se dodatno osnažuje adopcija.

Rešenja za svako poslovanje, na svim cloud platformama

Foto: PR
Foto: PR

Mainstream Marketplace donosi nove prilike za digitalizaciju kompanija, bez obzira na veličinu i nivo tehnološke zrelosti. Ekosistem rešenja čine tradicionalni enterprise softveri, ali i aplikacije nastale kao rezultat domenske ekspertize za rešavanje logističkih, maloprodajnih, e-commerce i drugih izazova. Zahvaljujući metodu kokreacije, veliki broj rešenja su lokalni proizvodi koje kompanije mogu da implementiraju na različitim cloud platforamama.

Mogućnost izbora je dodatna vrednost, a Mainstream stručnjaci je pružaju tako što otkrivaju optimalno cloud rešenje zajedno sa klijentom. Ako, na primer, vaše poslovanje zahteva korišćenje javnog clouda, dostupna vam je podrška za implementaciju na Microsoft Azure, Amazon Web Services i Google Cloud platformama. Za core biznis aplikacije i rešenja koje generišu velike količine podataka, dobra opcija je Mainstream Enterprise Cloud. Bez obzira na odabir cloud platforme, svi Marketplace korisnici mogu da otključaju potencijal novih tehnologija: manja hardverska ulaganja, bolji performans aplikacija i skaliranje resursa u skladu sa potrebama. Saznajte kako da unapredite svoje poslovanje uz Cloud Marketplace proizvode i podršku.