iOS 4

09.04.2024.

11:30

Evo koliko je Apple platio za treniranje svog iPhone AI-ja

Apple je navodno platio 50 miliona dolara kako bi trenirao svoj iPhone AI na fotografijama koje su dostupne svima.

Autor: B92

B92
Evo koliko je Apple platio za treniranje svog iPhone AI-ja
Framesira / Shutterstock.com

Podeli:

Uprkos glasinama koje sugerišu da se Apple sprema da predstavi neku vrstu nove tehnologije za veštačku inteligenciju, koja će biti deo iOS 18 i macOS 15 softvera tokom ove godine, novi izveštj ukazuje da je kompanija koristila popularni sajt za fotografije za treniranje sbog AI-ja.

Još nije jasno šta će ponuditi Apple-ove nove AI funkcije, ali novi izveštaj Rojtersa tvrdi da su APple i druge kompanije sklopile sporazum sa servisom Shutterstock, koji će im obezbediti milione fotografija, videa u muzičkih fajlova kao izvor treniranja AI-ja.

Isti izveštaj tvrdi da je svaka od kompanija platila između 25 i 50 miliona dolara za ove sporazume.

Izvršni direktor Apple-a Tim Kuk je ranije rekao da će njegova kompanija uzburkati svet veštačke inteligencije 2024. godine, a smatra se da će iPhone i Mac najviše doprineti tome. Očekuje se da će nova ažuriranja softvera biti objavljena na WWDC događaju 10. juna, pre nego što budu stavljena na raspolaganje programerima u beta formi.

Ako Apple bude sledio sopstveni isprobani i testirani obrazac, onda možemo očekivati višemesečni beta program pre nego što nova ažuriranja softvera postanu dostupna svetu u septembru.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: