Tehnopolis

Četvrtak, 19.10.2023.

13:37

Mask ljut na EU, hoće da zabrani Twitter u Evropi

Američki preduzetnik i vlasnik kompanije X Ilon Mask namerava da blokira pristup istoimenoj platformi u Evropi da bi izbegao novi Zakon o digitalnim uslugama (DSA) u EU.

Izvor: B92, Tanjug

Mask ljut na EU, hoće da zabrani Twitter u Evropi
Foto: kovop / Shutterstock.com

Kako navodi izvor upoznat sa situacijom, Mask je sve više frustriran zbog toga što mora da uskladi platformu X sa novim evropskim zakonom i razmišlja kako da blokira pristup ovoj mreži u EU, prenosi Biznis insajder.

Zakon o digitalnim uslugama je stupio na snagu u avgustu i zahteva od velikih onlajn platformi kao što je X da imaju efkikasne i transparentne sisteme za moderaciju i uklanjanje lažnih, štetnih i obmanjujućih informacija.

Mask se bar dva puta ove godine sreo sa evropskim komesarom za unutrašnje tržište Tjerijem Bretonom da bi saznao šta X treba da uradi da bi se uskladio sa DSA, ali sada je izgubio strpljenje, navodi drugi izvor koji je upoznat sa situacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: