Tehnopolis

Utorak, 28.02.2023.

11:30

Kreiran je "najgluplji chatbot na svetu"

Novi chatbot, napravljen iz zabave, treniran je pomno odabranim glupim tekstovima, pa takve i odgovore daje kada ga nešto pitate.

Izvor: bug.hr

Kreiran je
Foto: Black Salmon / Shutterstock.com

Poplava novih sistema veštačke inteligencije i popularnost chatbota ChatGPT izazvali su i brojne reakcije – od one kako će nam AI svima uzeti poslove, pa do zabavnih, poput ove o kojoj sada pišemo.

Dvojica prijatelja, Kreg Šervin i Stiv Nas, koji su zaposleni u jednoj marketinškoj agenciji u Njujorku, došli su na ideju da kreiraju "najgluplji chatbot na svetu". "Šta kada bismo kreirali AI sistem toliko glup, da ga se niko ne boji?", zapitali su se, pa prionuli na posao i stvorili prvu svetsku "veštačku neinteligenciju".

Namerno glup chatbot

Za pomoć su iskoristili OpenAI-jev sistem GPT-3 i njegov API pristup, pa su ga trenirali na najglupljim tekstovima kojih su se setili. Među njima su se tako našli dijalozi iz holivudskih "trash" komedija, ali i rečenice likova iz serija kao što su Office ili Prijatelji, scene iz Zoolandera, i slično. Neizbežno, uključeni su i tekstovi govora određenih političara ili ekstremno bedne rasprave sa popularnih internet foruma.

Rezultat svega je chatbot 2dumb2destroy, dostupan na ovom mestu. Kao i sve ostale slične sisteme, i ovaj možete pitati prirodnim (engleskim) jezikom što vam padne na um, a odgovoru ćete se najverovatnije nasmejati i produžiti dalje.

Za ovaj sistem, poručuju njegovi autori, sigurno nećete morati da brinete da li će vam uzeti posao, zavladati svetom ili uništiti društvo kakvo poznajemo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Podignuti F-16: Zelenski je spasen?

Generalni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da je slanje odbrambenih sistema Ukrajini, poput sistema ''Patriot'' i drugih, ključno za odbranu infrastrukture i ukrajinskog naroda, kao i snaga.

16:13

10.7.2024.

1 d

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: