AOL Instant Messenger ugašen nakon 20 godina

AIM (AOL Instant Messenger), preteča svih komunikacijskih alata, pa i društvenih mreža, održao se dve decenije. Ipak, pored novih igrača na tržištu jednostavno nije imao šanse.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Getty Images ilustracija
Foto: Getty Images ilustracija

Nakon što se pojavio u maju 1997. godine, velikom brzinom je postao izuzetno popularan, što nimalo ne čudi, jer u to doba nije bilo previše aplikacija s takvom namenom.

Iako se u ovim krajevima nikada nije koristio koliko neki drugi alati, fascinantan je podatak da je četiri godine nakon izlaska imao 36 miliona mesečnih korisnika.

Iako taj broj ne deluje kao prevelik, reč je o periodu od pre 16 godina, kada nije bilo ni približno korisnika interneta kao danas, a daleko manje onih koji su koristili komunikacijske alate.

Danas sve to zajedno ne vredi previše, štaviše, skoro ništa, jer je AIM i zvanično ugašen.

Na zvaničnim web stranicama objavljeno je da će svi korisnički podaci koji su ikada korišćeni na ovoj platformi biti izbrisani.

Dakle, može se samo konstatovati - zbogom AIM.

Internet

Tri WordPress dodatka sadrže "backdoor" alate

Prema navodima WordFence tima, koji je nadležnan za bezbednosna pitanja u vezi sa WordPressom, popularnim sistemom za upravljanje sadžajem otvorenog koda, hakeri kupuju zastarele dodatke za taj CMS i potom ih modifikuju, ubacujući u njih "zlonamerne" alate kako bi omogućili pristup stranicama koje koriste te dodatke.

Internet petak 29.12. 20:20 Komentara: 4

Kraj neutralnosti interneta u SAD, šta će biti u Srbiji?

Ukidanje neutralnosti interneta u SAD dovelo je do masovnog negodovanja koje se prelilo na ulice. Ni otvoreno suprotstavljanje nije pomoglo da se odluka promeni i propisi koji zabranjuju kompanijama da biraju svoje favorite među internet aplikacijama i sajtovima, uvedeni 2015., ostani na snazi.

Internet ponedeljak 25.12. 09:40 Komentara: 78
strana 1 od 7 idi na stranu