Povučen Firefox 16 zbog "rupe"

Nova verzija "Mozilla Firefoxa" povučena je dan nakon objavljivanja zbog bezbednosne rupe, a korisnicima koji su već instalirali verziju 16 savetuje se da se vrate na neku od starijih verzija popularnog internet pretraživača.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2012.

12:57

Default images

Kako prenosi BBC, otkriveno je da "određeni maliciozni sajtovi mogu da otkriju koje su sajtove korisnici posećivali na novom Firefoxu", a iz Mozille su poručili da je ranjivošću mogao biti pogođen samo mali broj korisnika.

Nova verzija je skinuta sa zvaničnog sajta samo 24 časa nakon objavljivanja, ali su za to vreme milioni Firefoxa širom sveta automatski unapređeni na novu verziju.

"Nemamo informacije da je ova rupa uopšte iskorišćena, ali radimo na zakrpi koja će ispraviti stvar. Firefox 16 je uklonjen sa sajta, a tokom dana očekujemo da će na sajt biti postavljena nova verzija. Do tada, kao predostrožnost, korisnici mogu da svoj program vrate na verziju 15.0.1", navodi se u saopštenju Mozille.

Firefox je jedan od tri najpopularnija internet pretraživača, uz Internet Explorer i Google Chrome, a koristi ga više od 450 miliona ljudi širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: