Najtraženiji internet pojmovi

Yahoo! i Google obelodanili su šta je to njihove korisnike najviše intrigiralo u 2007. godini, tj. koji pojmovi su u ovim pretraživačima bili najtraženiji.

Pripremila: Jasna Ćosović

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2007.

09:38

Default images

Prema pretraživaču Yahoo najtraženiji pojam 2007. godine je Britney Spears. Ova američka pevačica punila je tokom cele godine rubrike tabloida raznoraznim novostima: od šišanja na ćelavo, preko problema sa starateljstvom dece, do neprekidnih žurki zajedno sa Paris Hilton. Inače, Paris Hilton nalazi se na trećem mestu iste ove liste, a između njih je WWE, najpoznatiji promoter američkog profesionalnog rvanja. Od četvrtog do desetog mesta nalaze se: japanski crtać Naruto, Beyonce, Lindsay Lohan, online igrica Rune Scape, Fantasy Football, Fergie i Jessica Alba.

Pored ove generalne top 10 liste, Yahoo je objavio liste po različitim kategorijama. Na primer tri najtraženija tehnološka pojma su: YouTube, Wikipedia i Facebook. Od četvrtog do šestog mesta nalaze 3 „i“: iTunes, iPod, i iPhone. Što se tiče vesti, lista pokazuje da su dešavanja na Bliskom Istoku odvukla najviše pažnje. Naime, na prvom mestu je preminuli Sadam Husein, na drugom Iran a na trećem Irak. Sa druge strane, Google objavio je listu pojmova koji su doživeli najveći porast u pretraživanju tokom 2007. godine u svetu. Cilj takve liste je prikaz promene trendova i interesovanja korisnika ovog pretraživača. Evo i celokupne liste: 1) iphone; 2) badoo; 3) facebook; 4) dailymotion; 5) webkinz; 6) youtube; 7) ebuddy; 8) second life; 9) hi5; 10) club penguin. Budući da se pojavio ove godine i da se verovatno ni o jednom telefonu nije pričalo više ne treba da čudi da je iPhone dospeo na prvo mesto. Takođe, veliki porast interesovanja za različitim social networking stranama je očevidan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: