Sony predstavio kameru za vlogere ZV-E10 sa izmenljivim objektivom VIDEO

Sony je predstavio svoju drugu kameru fokusiranu na vlogere ZV-E10 koja dolazi kao naslednik modela ZV-1 lansiranog prošle godine. Međutim, dok je ZV-1 bio kamera sa fiksiranim objektivom, ZV-E10 ima širu primenu.

Izvor: B92, The Verge
Podeli

ZV-E10 je u suštini slabija verzija Alpha 6400, a neke funkcije su uklonjene radi jednostavnijeg rada, uz dodavanje nekoliko karakteristika koje će značiti vlogerima. ZV-E10 ima isti APS-C senzor od 24,2MP koji Sony već nekoliko godina koristi na svojim kamerama iz serije a6000. Takođe je sposoban za snimanje 4K video zapisa sa brzinom od 30 fps. Kao i a6400, ZV-E10 takođe podržava snimanje u S-Log2, S-Log3 i HLG profilima za snimanje šireg dinamičkog opsega.

Preklopni ekran na a6400 zamenjen je zglobnim ekranom koji se okreće oko svoje ose kako bi se prilagodio vašem načinu snimanja. Međutim, elektronsko tražilo je uklonjeno, tako da je ekran osetljiv na dodir jedino tražilo na ZV-E10.

Ostale manjkavosti na ZV-E10 uključuju točkić za izbor režima, koji je zamenjen jednostavnim prekidačem, a uklonjen je i blic.

Međutim, kao što je ranije pomenuto, ZV-E10 takođe dobija nekoliko boljih karakteristika od a6400. Sada je na vrhu istaknuto dugme za snimanje video zapisa, što olakšava početak snimanja čak i ako je kamera okrenuta od korisnika. ZV-E10 ima veliki stereo mikrofon na vrhu, a u kutiji ćete dobiti i prigušivač za vetar. Fotoaparat poseduje i namenske portove za mikrofon i slušalice za monitoring, a zastareli microUSB port zamenjen je USB-C portom.

Jedna od glavnih karakteristika prethodnog modela ponovo se pojavljuje i na ovom, a to je fenomenalni Autofokus koji će brzo prebacivati između čoveka i objekta, a može i da fokusira pojedinca ili životinju po njihovoj zenici oka.

ZV-E10 košta $200 manje od a6400 koji je oko $900. U kompletu sa objektivom 16-50mm i F3.5-5.6 sa optičkom stabilizacijom biće oko $800, a dostupan je na tržištu krajem avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.