Pronašao način da DDR4 memoriju koristi na DDR5 pločama VIDEO

Matične ploče trenutno podržavaju ili DDR4 ili DDR5 memoriju, ali je jedan korisnik našao drugo rešenje.

Tehnopolis

Izvor: B92, Techspot

Ponedeljak, 03.01.2022.

09:50

Pronašao način da DDR4 memoriju koristi na DDR5 pločama VIDEO
Foto: Zoomik / Shutterstock.com

YouTube korisnik, koji je deo tima Asus ROG matičnih ploča, objavio je video svog prototip adaptera, koji omogućava da se DDR4 RAM koristi na Asus Z690 DDR5 matičnoj ploči.

Bing—an ističe da je prototip još uvek u ranoj fazi i verovatno neće biti komercijalizovan u neko skorije vreme. Kada je Intel objavio svoje Alder Lake procesore u novembru prošle godine, omogućio je korisnicima da konačno počnu da koriste DDR5 RAM (ukoliko uspeju da pronađu ovu memoriju na tržištu).

Međutim, nadogradnja sa DDR4 na DDR5 memoriju u nekom kasnijem periodu znači da je potrebno zameniti kompletnu matičnu ploču, jer ploče trenutno podržavaju samo jedan ili drugi tip memorije.

Ukoliko prototip iz videa postane konkretan proizvod, korisnici bi mogli da kupe DDR5 matične ploče i pre nego što dođu do DDR5 memorija, a potom samo jednostavno izvrše nadogradnju kada novi RAM postane dostupan i jeftiniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: