Premošćena zaštita koja sprečava rudarenje pomoću grafičkih karti

Kako bi rudarili kriptovalute, rudarima je potrebna veoma snažna mašina, koja uključuje i premijum, moćne grafičke karte.

Tehnopolis

Izvor: B92, PCgamer

Četvrtak, 24.02.2022.

08:08

Premošćena zaštita koja sprečava rudarenje pomoću grafičkih karti
Foto: Peter Gudella / Shutterstock.com

Ažurirano:
Ispostavilo se da ova alatka nije ono što se u prvi mah pretpostavljalo. Umesto otključavanja punih performansi za Ethash rudarenje pomoću Nvidia LHR grafičkih karti, alatka zapravo instalira malver. Originalna GitHub stranica za pomenutu alatku je u međuvremenu uklonjena.

Zbog poznate situacije u vezi sa vrednošću bitkoina i drugih tipova kriptovaluta, rudari su počeli da grafičke karte kupuju masovno, što je dovelo do povećanja cena ili nedostatka GPU-ova za gejmere.

Kako bi ovome stala na put, Nvidia je pokušala da implementira softver koji limitira hash stopu, što na kraju sprečava da se grafičke karte koriste za rudarenje.

Međutim, ispostavilo se da to nije dovoljno, jer je hash limiter na Nvidia RTX 30 seriji u međuvremenu premošćen.

Prema navodima sajta MyDrivers, Nvidia RTX LHR v2 Unlocker kreatora Sergey tool omogućava korisnicima da modifikuju BIOS i drajvere njihovih grafičkih karti iz RTX 30 serije, tako da više ne snižava hash stopu kada se detektuje rudarenje Ethereuma.

Ovo aktivno omogućava rudarima da koriste GPU-ove za rudarenje bez problema.

Ostaje da se vidi kako će Nvidia reagovati na ovo i da li radi na načinima da kreira otporniji softver kako bi sprečila ovakve situacije ili će pronaći način da poboljša snabdevanje grafičkim kartama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: