Tehnopolis

Utorak, 15.08.2023.

16:00

Vlasnici PlayStation 5 konzole bi trebalo da obrate pažnju na ovo

Isključivanje PlayStationa 5 iz struje može da ošteti konzolu ako prethodno nije bila ugašena.

Izvor: index.hr

Vlasnici PlayStation 5 konzole bi trebalo da obrate pažnju na ovo
Foto: Mino Surkala / Shutterstock.com

Slično PS4 konzoli, nije preporučljivo isključiti PS5 pukim vađenjem kabla iz utičnice. Naime, povlačenje kabla, umesto pravilnog isključivanja, može da dovede do rizika od oštećenja podataka i trajnog oštećenja konzole.

Ako je potrebno da isključite konzolu, prvo morate da je ugasite preko tastera ili kontrolerom. U suprotnom bi se sve vaše sačuvane datoteke i podaci o igrama mogli trajno da se izgube. Postoje načini za vraćanje oštećenih podataka, ali to je prava gnjavaža, piše The Sun.

Ako se vaš PS5 ukoči i ne želi se isključi, moraćete ponovno da pokrenete uređaj. A moglo bi biti primamljivo samo povući kabl i tako ga resetovati. Ako ne možete da isključite svoj PS5 unutar sistema pomoću kontrolera, moraćete da se vratite osnovama.

Najprije ćete morati da uklonite sve dodatke koje ste možda povezali. Zatim pritisnite i držite taster za napajanje na prednjoj strani konzole dok se ne isključi. Zatim, kada bude ppotrebno da ga ponovo uključite, samo ponovno kliknite na taj taster za napajanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: