Ubisoft je u velikim problemima: Otkazane tri igre; Skull and Bones ponovo odložen

Popularni izdavač igara se nalazi u veoma lošoj finansijskoj situaciji, što utiče na kompanijine planove u razvoju i objavi igara.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ubisoft je otkazao objavu još tri igre, nakon što su prošlog leta ugašena četiri nalova. Pored toga, kompanija je ponovo odložila objavu Skull and Bones igre, koju su mnogi imali priliku da isprobaju još 2017. godine tokom E3 sajma.

Ova simulacija sa piratima je trebalo da se konačno pojavi 9. marta, ali ju je Ubisoft odložio za rani period svoje 2023/24 fiskalne godine, koja počinje u aprilu. Ovo je šesto, javno poznato, odlaganje za Skull and Bones.

U međuvremenu, kompanija je smanjila i svoju finansijsku projekciju za poslednje tromesečje prošle godine (oktobar-decembar), ističući da se suočava sa izmenjenom tržišnom dinamikom koja se fokusirana "mega brendove" i igre koje traju večno, uz sve gore ekonomske uslove koji utiču na potrošače.

Ubisoft planira da se ubuduće fokusira na manji broj igara. Uz Skull and Bones, očekuju nas i Assassin's Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, kao i neki besplatni naslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.