PS5 proslavio prvi rođendan: 4,6 milijardi sati igre, sprema se 25 ekskluziva

Playstation 5 proslavio je svoj prvi rođendan i na zvaničnom sajtu su u blogu saopštili da spremaju 25 ekskluziva.

Tehnopolis

Izvor: B92, index.hr

Subota, 13.11.2021.

16:10

PS5 proslavio prvi rođendan: 4,6 milijardi sati igre, sprema se 25 ekskluziva
Foto: Profimedia

Otkrili su da je iza njih naporna godina, ali da je ovo sve tek početak.

"Maštoviti tvorci igara i izdavački partneri s kojima radimo izbacili su 360 igara za PS5. Dodatno, u pripremi je još 25 igara koje se proizvode za PS4 u PlayStation Studios", rekao je predsednik Sony Interactive Entertainmenta Džim Rajan.

Još se ne zna o čemu se radi, ali verovatno su to Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 i God of War Ragnarok i nastavak Spider-Mana.

Kupili su Housemarque (tvorce Returnala), a nakon toga Nixxes (specijalizovane za portove ekskluziva na PC), britanski Firesprite i stručnjake za remakeove Bluepoint Games, pa je jasno da dobra ekipa stoji iza svega.

Igrači su ukupno skupili 4,6 milijardi sati igranja.

Najpopularnije igre su: Fortnite, Cold War, FIFA 21, NBA 2K21, AC Valhalla, Destiny 2, MLB The Show 21, Spider-Man: Miles Morales, Demon's Souls i NBA 2K22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: